Gluren

Gluren bij de buren - Ark 1

In Ark 1 zetten wij, samen met onze jongste kleuters, de eerste grote stappen in de ARK. We streven ernaar dat ieder kind zich geborgen voelt. We geven elke kleuter de kans om op eigen tempo te groeien in zijn of haar totale ontwikkeling. Door een ruim en gevarieerd aanbod aan activiteiten en co-teaching zorgen we ervoor dat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Bij mooi weer kunnen we eropuit trekken naar het pARK Michotte om te spelen in de natuur. Onze enthousiaste, gedreven leerkrachten zetten regelmatig hun deuren open en gaan geïntegreerd aan de slag. Op die manier stimuleren we zelfsturend leren.

Meer foto's

Gluren bij de buren - Ark 2

In Ark 2 bevinden alle kinderen zich tussen 4 en 8 jaar. Uiteraard komen zij ook vaak in Ark 3, bijvoorbeeld om samen met de grotere kinderen te werken, om te turnen, enz... Wat Ark 2 onder andere typeert is het keuzebord. Kinderen uit het eerste en tweede leerjaar hebben dan de keuze tussen een aantal moetjes en magjes. Ze plannen zelf in wanneer ze welke activiteit uitvoeren. Op deze manier kan de klasleerkracht in kleine groepjes lesgeven en individueel begeleiden waar nodig, en houden de rest van de kinderen zich zelfstandig bezig. Ook heel leuk is onze boekenzolder, die juf Saar helemaal op zich neemt. Er staan tal van leuke kinder- en prentenboeken waar de leerlingen gebruik van mogen maken. Tijdens de 'boekenles' begeleidt juf Saar de kinderen een bestookt ze hen met haar passie rond verhalen en illustraties. Meester Birger geeft heel graag buiten les. Een outdoor activiteit kan bestaan uit bewegen, maar ook uit een durven&doen les in de buitenlucht. Of het nu lente, zomer, herfst, winter is... Niets houdt hen tegen!

Meer foto's

Gluren bij de buren - Ark 3

Ook in Ark 3 komen onze troeven zoals co-teaching, 4-sporenbeleid, zelfstandig werk, planmatig werken en teamteaching sterk naar voor.

Meer foto's
Gluren
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x