De Ark leerlingenraad

Twee leerlingen schreven zelf een korte blogpost over hun ervaring:

We zijn een organisatie van de school die samen zit en nadenkt over ideeën om de school nog leuker te maken. De leerlingenraad bestaat uit allemaal kinderen omdat zij soms beter weten wat klasgenoten nodig hebben. Juf Els en juf Anne begeleiden ons hierbij. 

Dit jaar organiseerden we een movienight en nodigden we iedereen uit om mee films te komen kijken. Met de opbrengst van dit evenement maken we een vriendschapsbank. Deze bank is er om kinderen die niemand hebben om mee te spelen uit te nodigen om mee te spelen. Er volgt ook nog een pot-luck.

Dit zijn wij:
Bij Ark123 speelt de leerlingenraad een cruciale rol in het bevorderen van een betrokken en dynamische schoolgemeenschap. De leerlingenraad biedt leerlingen de kans om actief deel te nemen aan de ontwikkeling en verbetering van onze school en de beleving ervan.

Waartoe we de leerlingen zoal willen stimuleren:

  • Inspireren over onderwerpen die belangrijk zijn voor hen, zoals speelplaatsinrichting, activiteiten, schoolregels, educatieve projecten, ... De leden van de leerlingenraad fungeren als de stem van hun medeleerlingen. Ze brengen hun ideeën en suggesties naar voren tijdens bijeenkomsten
  • Mee bedenken en organiseren van verschillende activiteiten en projecten die bijdragen aan een positieve en stimulerende schoolcultuur. Denk hierbij aan milieuprojecten, sportevenementen, creatieve workshops,...
  • De raad zorgt voor heldere en open communicatie tussen leerlingen, leraren en ouders. Ze zorgen er mee voor dat iedereen zich gehoord voelt.

Door deel te nemen aan de leerlingenraad van Ark123, ontwikkelen leerlingen waardevolle leiderschaps- en samenwerkingsvaardigheden, en dragen ze direct bij aan het innovatieve karakter van onze school.


14 juni 2024

De Ark leerlingenraad
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x