Blij dat jij erbij bent!

Binnen ARK123 hechten we veel waarde aan de vorming van een hechte en ondersteunende schoolgemeenschap. Om deze reden besteden we niet alleen aandacht aan academische groei, maar ook aan het bevorderen van een positieve groepsdynamiek. Wellicht ben je reeds bekend met onze 'Gouden' en 'Zilveren' weken, die respectievelijk de eerste weken na de zomervakantie en na de kerstvakantie markeren.

In de Gouden weken draait alles om kennismaking, het vestigen van routines en het bepalen van normen en waarden binnen de groep. Leerlingen verkennen elkaar, hun leraren en de regels van de klas. Deze periode legt de basis voor een positieve groepsdynamiek, waarbij de rol van de leraar van essentieel belang is.

Na de kerstvakantie betreden we de Zilveren weken, een periode van reflectie en groepsonderhoud. Hier staat het versterken van samenhang, het creƫren van gemeenschappelijke ervaringen en het stimuleren van communicatie en verantwoordelijkheid centraal. Het is een cruciale fase voor verdere groepsintegratie en het versterken van de onderlinge banden.

Met veel enthousiasme introduceren we nu ook de Bronzen weken: een aanvulling op onze bestaande benadering van groepsvorming. Tijdens deze weken zullen we ons richten op het verdiepen van de onderlinge verbondenheid tussen leerlingen en het versterken van de groepsdynamiek binnen onze school. Door middel van verschillende activiteiten en initiatieven zullen we samen met onze leerlingen dan ook bouwen aan een omgeving waarin sociale cohesie en een gevoel van gemeenschap bevorderd wordt.

Een van de aspecten die we bijvoorbeeld bijzonder waardevol vinden, is het belang van op tijd komen om samen de dag te starten. Dit schept een gevoel van rust waardoor een productieve leeromgeving gestimuleerd wordt, maar ook van verbondenheid en eenheid binnen de groep. Kringgesprekken en groepsopdrachten vinden wij met andere woorden dus ook een zeer waardevol aspect en is doorheen het hele schooljaar een rode draad binnen onze werking.

Blij dat jij erbij bent! 


Liefs, van onze hele Ark!


18 april 2024

Blij dat jij erbij bent!
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x