SLEUTELS TOT ZORGGELUK

Met de hulp van de pedagogische begeleidingsdienst zijn we met het hele team op zoek gegaan naar de tien troeven van onze zorgaanpak doorheen de hele basisschool, in alle klassen en door alle leraren. Dit waren de staakwoorden die daar als resultaat uitkwamen en waar iedereen zich in kon herkennen. Onze visie op zorg sluit ook mooi aan bij onze algemene visie.


vpn_key

LEER-EN LEEFOMGEVING

Streven naar een leeromgeving die participatie, betekenisgericht leren, levensechte contexten en zelfsturing mogelijk maakt.

vpn_key

'LEER'KRACHT

De leraren vormen het kloppend hart van onze school en zij leren de kinderen om hun krachten te benutten in al hun facetten.

vpn_key

DIFFERENTIATIE

Kinderen in de ARK kunnen zich optimaal ontwikkelen op persoonlijk, intellectueel en sociaal vlak. Elk op zijn/haar tempo (o.a. viersporenaanpak).

vpn_key

IK-KANSEN

Zich goed voelen op school is een voorwaarde voor een totale ontwikkeling. We zetten dan ook bewust in op het welbevinden en de betrokkenheid.

vpn_key

COMMUNICATIE

Wij streven ernaar dat onze communicatie in begrijpbare mensentaal en duidelijk en doorzichtig is.

vpn_key

DIVERSITEIT

Wij zien de verschillen tussen mensen als meerwaarde en benutten dit als een kans om te groeien.

vpn_key

INCLUSIE

In onze school proberen we het leren op alle mogelijke manieren toegankelijk te maken voor iedereen, hoe verschillend ook.

vpn_key

BREDE SCHOOL

Een samenwerkingsverband tussen de ARK en verenigingen die werken aan een brede leer- en leefomgeving met als doel maximale ontwikkelingskansen.

vpn_key

BREED KIJKEN

Wij focussen graag op wat kinderen goed kunnen, en baseren ons daarvoor op de Talentenarchipel van CEGO (www.cego.be)

vpn_key

OUDERS

Sterke sch'OUDERS' bepalen mee het warme schoolklimaat van de ARK!

keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x