Brede school

De brede school is een samenwerkingsverband tussen partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Hierbij hoort in ieder geval onderwijs en welzijn, maar vaak ook kinderopvangcultuur, sport, enz... Doel van het samenwerkingsverband is de ontwikkelingskansen van de kinderen te vergroten. Een ander doel kan zijn een doorlopende, en op elkaar aansluitende opvang te bieden.

De Ark wil heel graag een buurtschool zijn. Daarom werkt zij ook na de schooluren samen met een aantal organisaties uit de buurt. O.a.:

Kinderkuren - sterke opvang op en na school

Met KinderKuren helpt stad Leuven de Leuvense basisscholen om na schooltijd opvang te organiseren. Voor die opvang krijg je een aparte afrekening van de stad. Er is mogelijkheid om bij Stad Leuven een aanvraag te doen voor sociaal tarief. Op die manier krijg je 40 procent korting op je factuur.

KinderKuren organiseert ook leuke en leerrijke activiteiten. Bijvoorbeeld: kooklessen, workshops wetenschap en technologie, toneellessen, computerlessen, circus, sport, beweging, creatieve workshops, ...

Aanvragen en inschrijven doe je bij ons op school. Wij mailen naar de ouders per trimester een link om in te schrijven voor de workshops. Deze worden per loting toegekend aan de kinderen. Wij houden bij een volgende loting ook rekening met kinderen die de kans nog niet kregen om deel te nemen aan een workshop, zij krijgen dan voorrang.

Hun aanbod vind je via de website van Stad Leuven of op hun facebook-pagina!

Contact:

  • Je kan hen ook telefonisch contacteren op het nummer 016 27 26 39.
  • Wie hen liever via mail bereikt kan terecht op het volgende adres: kinderkuren@leuven.be 

Chiro Hekeko & Jeugdhuis de Zoenk

                                                         

Ilse Wijnen (kunstprojecten)

KNEPH COLLECTIEF (vzw) KNEPH is een sociaal-artistiek atelier waar via eigenzinnige reflectie en multimediale actie diepgaande artistieke processen kunnen gerealiseerd worden. KNEPH biedt ruimte, aanmoediging, coaching en veiligheid aan kwetsbare kunstenaars, die zich om eender welke reden in de marge van het reguliere kunstencircuit bevinden, niet omdat hun werk onvoldoende kwaliteiten bezit, maar omdat het hun (soms tijdelijk) ontbreekt aan de fysieke, mentale, sociale of materiële mogelijkheid om een langdurig werkproces te ontwikkelen binnen de reguliere instituten.

Contact 

  • Adres: Platte Lostraat 11, 3010 Leuven
  • Tel: Ilse Wijnen: 016 35 09 30 of 0487 24 84 05

Sporty


Sporty organiseert sportieve en creatieve “kwali-tijd” voor jongeren tussen 3 en 16 jaar. Samen met zorgvuldig opgeleide monitoren zorgen zij al 25 jaar voor de veilige en betrouwbare organisatie van kampen, themadagen en wekelijkse sportactiviteiten. Sporty is een erkende sport-en jeugdvereniging door de stad Leuven. In hun vereniging is iedereen welkom die wil komen sporten, spelen, leren, ontdekken, creatief bezig zijn, … .

Ervaren, pedagogisch geschoolde lesgevers + kleine lesgroepjes + alle sportmateriaal voorhanden + differentiatie per niveau. Dat zijn de bouwstenen van al onze activiteiten.

Contact:

  • Adres: Ernest Solvaystraat 2, 3010 Kessel-lo
  • Tel:  016 25 72 09
  • Fax: 016 25 72 07
  • E-mail: info@sportyvzw.be (voor niet dringende zaken)
  • Tijdens de schoolvakanties hebben we een noodnummer : 0494/17.26.18

Bar Michotte 

                                                 

Bar Michotte is een buurtcafé waar mensen met een beperking achter de kookpotten staan. Elke vrijdag toveren ze er soep, broodjes en een dessert op tafel om je vingers van af te likken! Dit buurtcafé is de ideale uitvalsbasis voor buurtbewoners die zin hebben in een gezellige namiddag. Dit project is een samenwerking tussen basisschool de Ark, Ave regina Vzw, Alvinnenberg Vzw en het parochiaal centrum Sint-Franciscus. Via dit project willen we een leerzame werkplek creëren voor mensen met een verstandelijke beperking en meebouwen aan een warme buurt!

Contact: 

Alvinnenberg


Alvinnenberg v.z.w. is een tehuis voor volwassen personen met een verstandelijke en eventueel een bijkomende fysische beperking. Jaarlijks werken onze kinderen voor een project met hen samen. 

Contact: 

Wonen en werken


Wonen en Werken biedt opleiding en tewerkstelling aan mensen die lange tijd werkloos zijn en/of een lage scholing hebben. Hun moto is ‘mensen waarderen, motiveren en terug kansen geven’. Dit ongeacht ieders vaardigheden, kennis, afkomst, religie,… Voor Wonen en Werken is arbeid dé hefboom om (opnieuw) een plaats in de samenleving in te nemen.

Contact 

Parochie

Neem hier een kijkje op hun website: http://www.franciscusfrando.be

Contact:

Brede school
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x