Onze school is een warme school!

Wat is een Warme School?

In een wereld die voortdurend evolueert, is het essentieel voor scholen om te blijven innoveren. Bij ARK123 omarmen we deze verandering door onder andere deel te nemen aan het Warme Scholen-initiatief. Dit initiatief doorbreekt traditionele onderwijsstructuren en legt de focus op het creëren van hechte leeromgevingen waarin elk kind de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Zo leggen we onder andere een sterke nadruk op het welzijn en de veerkracht van zowel onze leerlingen als onze leerkrachten. Deze elementen zijn cruciaal voor het bevorderen van motivatie en prestaties in de klas. De Warme Scholen zijn georganiseerd volgens een model, ontwikkeld door Workitects (voorheen Flanders Synergy).

Elk Warme Schoolteam bestaat bijvoorbeeld uit leerkrachten die samenwerken binnen leergemeenschappen die zich over meerdere jaren uitstrekken. Dit stelt ons in staat om een gepersonaliseerd leertraject voor onze leerlingen te creëren. De teams van leerkrachten opereren autonoom en gelijkwaardig leiderschap staat centraal in onze aanpak.

Wil je meer weten over het concept van Warme Scholen? Bezoek dan de Warme Scholen website voor meer informatie.


Wij ontvangen ook andere scholen

Als een erkende Warme School nodigen we andere scholen uit om ons te bezoeken en te leren van onze aanpak. Gedurende een half dagdeel (9u-12u) kan je genieten van een uitgebreide toelichting van onze visie, en een rondleiding in/rond onze vestigingen. 

Verschillende invullingen zijn mogelijk:

  • Rondleiding met Lunch: Een uitgebreide rondleiding door onze school gevolgd door een heerlijke lunch.

  • Visie + Thematische Rondleiding: Ontdek onze visie en krijg een thematische rondleiding door onze school, zonder lunch.

  • Hospiteren binnen de Schoolwerking: Duik dieper in onze dagelijkse praktijk en ervaar hoe het is deel uit te maken van onze werking.

  • Schoolbezoek voor Groepen: Speciale tarieven zijn beschikbaar voor groepen van meer dan 15 personen.

  • Lunch in de Drukkerij: Voeg een lunch toe aan een van onze bezoekopties.


Plan Je Bezoek!

Onze school bezoeken kan in 2024-2025 alvast nog op onderstaande momenten, telkens van 9u-12u:

  • dinsdag 15 oktober
  • dinsdag 21 januari
  • maandag 19 mei

Vrijblijvende suggestie! Plan je pedagogische studiedag op één van de bovenstaande dagen en bezoek met je hele team onze school.


Ben je als Warme School geïnteresseerd in een bezoek aan ARK123? Registreer je via https://www.warmescholen.net/inspiratie 


Neem ondertussen gerust een kijkje op de website en onze schoolgids.


We kijken ernaar uit om je te verwelkomen

Groetjes,

ARK123

29 april 2024

Onze school is een warme school!
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x