Varia

Onze ARK is een KLIMAATSCHOOL!

De Ark bouwt mee aan klimaatvriendelijke toekomst. Na Ark 2 en Ark 3 produceren we vanaf nu ook onze eigen groene stroom op Ark 1. We hoeven er zelf niet voor te betalen, installatie en onderhoud wordt voor ons geregeld en op de koop toe besparen we jaarlijks ongeveer €400 op onze elektriciteitsfactuur. Om dit allemaal te realiseren werken we samen met burgercoöperatie ECoOB.

---

16 nov 2020

In De Ark schijnt de zon elke dag. Sinds oktober 2018 maken we daarmee ook onze eigen groene energie. In samenwerking met burgercoöperatie Ecopower installeerden we toen zonnepanelen op Ark 2 en Ark 3. Duurzaamheid vinden we belangrijk bij De Ark en stiekem hoopten we ooit ook op Ark 1 zonnepanelen te kunnen plaatsen. En kijk, die wens kwam uit. In samenwerking met de lokale burgercoöperatie ECoOB plaatsten we tijdens de herfstvakantie  31 extra zonnepanelen zodat ook onze kleinste Ark-bewoners van onze eigen groene stroom kunnen genieten. De verwachte jaaropbrengst is 9800 kWh. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van 3 gezinnen. Hiermee zetten we een volgende stap in de realisatie van de klimaatdoelstellingen van de school. 

De Ark is bovendien fan van de coöperatieve aanpak. We hoeven zelfs niets te betalen voor de zonnepanelen. Het zijn burgers, inwoners van Leuven en omstreken, die eigenaar zijn van de installatie. Onze school wordt van A tot Z ontzorgd door ECoOB en moet zelf dus niet al te veel tijd en moeite investeren. Wij stellen ons dak ter beschikking en krijgen in ruil een jaarlijkse korting op onze elektriciteitsfactuur van €400. Die kunnen we goed gebruiken om andere zaken voor de kinderen aan te kopen. Na 15 jaar wordt de volledige installatie kosteloos overgedragen aan de school.

Ook ouders, personeel en buurtbewoners kunnen mee investeren in onze zonnepanelen. Zo delen we in de winst die de installatie opbrengt. Hoe dat allemaal precies werkt wordt door ECoOB haarfijn uitgelegd in een online infosessie op 30 november om 20u. Alle info om deel te nemen vind je op deze pagina. Nu al op zoek naar meer informatie? Bezoek dan de ECoOB-website.

---

10 nov 2019

Kennen jullie ‘ECOPOWER’ al? Het is een burgercoöperatie die investeert in hernieuwbare energie. Hernieuwbare energie is duurzame en onuitputtelijke energie die het leefmilieu niet schaadt. Samen met  scholen lanceerde zij het project ‘klimaatscholen 2050’. Graag willen beide partijen bijdragen aan een g r o e n e toekomst voor scholen en al hun kinderen van vandaag en morgen.

En, tadaaaa: De Ark is als één van de eerste scholen een raamcontract aangegaan. Want… wij vinden hernieuwbare energie gewoon té belangrijk. In oktober zullen er op de daken van Ark 2 en 3 in totaal méér dan 100 zonnepanelen geplaatst worden (INDERDAAD, méér dan 100!). Wat dit alles nog extra bijzonder maakt, is dat de school de zonnepanelen zelf niet hoeft te financieren! 

ECOPOWER zal, met zijn zonnepanelen, De Ark en zijn bewoners van 100% g r o e n e stroom voorzien. Goed voor een jaarlijkse productie van ongeveer 30.000kWh of een jaarverbruik van 8 gemiddelde Vlaamse huishoudens (!). De school neemt deze stroom rechtstreeks af tegen voordelig tarief en bespaart zo elk jaar ongeveer 2000 euro op haar elektriciteitsfactuur. Na 20 jaar wordt De Ark kosteloos eigenaar van de installatie. 

Hierbij benadrukken we graag dat dit allemaal dankzij de werkgroep 'Arkpower' van de ouderraad in beweging gezet is! DANKU, daarvoor! 

Hoe je als ouder zelf kan participeren, kom je binnenkort te weten. Meer informatie kan je in tussentijd vinden op de website van Ecopower

LEES MEER: 

Leuven actueel: Burgers investeren in 118 zonnepanelen voor basisschool De Ark

Laatste Nieuws: Burgers investeren in zonne-energie voor De Ark - Besparing van 2.000 eu per jaar door 118 panelen op daken van school

Leuke APPS voor kids!

Google
Met de Bingel Raket leerlingen-app ga je vliegensvlug naar de bingel-oefeningen die bij je schrift horen.Kids doodle


Mindly
Google Play:
Apple:
Google Play:
Apple:

Een tekenprogramma met 24 verschillende magische verfborstels (neon, krijt, wasco, waterverf, vuurwerk, ...) te gebruiken op een blanco blad, of op één van hun lievelingsfoto's. Dankzij de reply-functie kan het eigen ontwerp herbekeken worden in een kortfilm.

Leren organiseren en schematiseren door mindmapping: Ideeën vastzetten, samenvattingen maken, projecten uitdenken,... 
... waarbij inhoudelijke verbinding centraal staat.
Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven! Met ScratchJr kunnen jonge kinderen (5-7 jaar) hun eigen interactieve verhalen en spellen programmeren. Daarbij leren ze problemen oplossen, projecten ontwerpen en zichzelf creatief uitdrukken m.b.v. de computer.
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x