Opvang & Kinderkuren

Opvangdossier, facturatie en sociaal tarief

De betaling van de opvang gebeurt via Stad Leuven, Kinderkuren. Via onderstaande link kunnen jullie je inschrijven en het dossier eventueel nog in orde maken.

https://www.leuven.be/kinderkuren

De gezinnen die recht hebben op een sociaal tarief krijgen een korting van 80%. Dit geldt ook voor de activiteiten van Kinderkuren. 

Als school vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk rechthebbende ouders hier gebruik van kunnen maken. Dit kan indien je een uitpas met kansentarief hebt. Je mailt ons voor 30.9.23 een foto van de uitpassen van de ouder(s) en kind(eren) en geeft ons daardoor ook de toelating om dit te delen met UiTPAS-partners (oa Kinderkuren voor naschoolse opvang).

Opvang

  • Er is voorschoolse opvang voor alle kinderen van de Ark in ARK 1 van 07.30u tot 08.15u.
  • De naschoolse opvang is in elke vestiging van 15.50u tot 17.00u. Van 17.00u tot 18.00u is de opvang gezamenlijk in ARK 1. De kinderen gaan met een rij van ARK 2 en ARK 3 naar ARK 1.
  • Op woensdag gaat de opvang tot 15.00u door in ARK 1.

Tijdens de opvang kan je de school / opvangmedewerkers bereiken: GSM: 0474/28 28 54

De betaling van de opvang gebeurt via Stad Leuven.

Kinderen kunnen per trimester inschrijven voor activiteiten van Kinderkuren, in samenwerking met Stad Leuven: zie onder.


Kinderkuren - Sterke opvang op en na school


Met KinderKuren helpt stad Leuven de Leuvense basisscholen om na schooltijd opvang te organiseren. Voor die opvang krijg je een aparte afrekening van de stad. Er is mogelijkheid om bij Stad Leuven een aanvraag te doen voor sociaal tarief. Dit kan ook met de uitpas met kansentarief.

KinderKuren organiseert ook leuke en leerrijke activiteiten. Bijvoorbeeld: kooklessen, workshops wetenschap en technologie, toneellessen, computerlessen, circus, sport, beweging, creatieve workshops, ...

Hun aanbod vind je via de website van Stad Leuven of op hun facebook-pagina!

Contact:

  • Je kan hen ook telefonisch contacteren op het nummer 016 27 26 39.
  • Wie hen liever via mail bereikt kan terecht op het volgende adres: kinderkuren@leuven.be

Denk je dat je recht hebt op een uitpas met kansentarief of wil je dit eens laten nakijken? Dan kan onze brugfiguur Marjoleine je verder helpen. Je kan haar contacteren op marjoleine.lesire@leuven.be of 0490 57 52 32. Ze zal er ook zijn op de open ouderavonden op 5, 6 en 7 september 2023 om de UiTPAS aan te maken en vragen over de UiTPAS te beantwoorden.


Opvang & Kinderkuren
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x