Verkeersweek

De maand mei staat traditioneel in het teken van de zwakke weggebruiker. In deze week staan er allerlei activiteiten op het programma om de kinderen bewust te maken om veilig en duurzaam aan het verkeer deel te nemen.

Zo krijgen de leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar een grote fietscontrole, is er een verkeerswandeling voor het 2e leerjaar, gaan de kleuters op ontdekking in 'Octopus verkeersland' en voor Ark 1 en 2 is er Sam, de verkeersslang. Dat is een verkeersspel waarbij de leerlingen stickers kunnen verdienen. Maar die krijgen ze niet zomaar. Ze moeten eerst met de fiets of te voet naar school komen met hun fluovestje. Want hoe meer kinderen dat doen, hoe veiliger de schoolomgeving wordt. 


Sam de Verkeersslang is een actie van Mobiel 21 vzw en moet de leerlingen aan het denken zetten. Hoe verplaats ik mij? Waarom doe ik dat? En is dat wel goed voor het milieu? De kinderen hebben daarvoor ook de steun van hun ouders nodig, zij moeten het goede voorbeeld geven. Wij hopen dus op jullie medewerking om tijdens de campagneweek op een veilige én milieuvriendelijke manier naar school te komen. Poets je schoenen en blink die fiets al maar op, want op maandag 15 mei en vrijdag 19 mei staat Sam, de verkeersslang paraat!

Dit jaar voert de ouderraad doorheen die week een zachte actie om iedereen attent te maken op gevaarlijke of storende verkeerssituaties ter hoogte van de schoolpoorten. Opgepast voor overstekende eekhoorns!

Samen maken we er een veilige verkeersweek van!

---

Trouwens, wist je dat…

  • Ongeveer 80% van de kinderen komt in de Ark te voet of met de fiets naar school (Bron: Verkeersenquête ouderraad 2009)
  • Indien je binnen een straal van 3 km van de school woont, je beter met de fiets komt. Binnen een straal van 1.5 km kom je best te voet (Bron: D’Haese et al, 2011)
  • Kinderen zich beter kunnen concentreren op school indien ze ’s morgens te voet of met de fiets naar school gaan (Bron: Deense Wetenschapsdienst 2012)
  • Dat je per gereden kilometer met de fiets 21 g CO² uitademt, met de wagen is de CO² uitstoot 271 g per gereden kilometer (Bron: ECF)
Verkeersweek
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x