PROJECT/COGNITIEF STERK FUNCTIONEREN (2.5-12 jaar)

Eindelijk is er (na de eerste strijd met Corona) tijd en ruimte vrij gekomen om 2 nieuwe projecten in de kijker te zetten binnen de ARK.

Twee projecten die mooi aansluiten bij onze ARK-grondstromen (Autonomie, Relatie, Kracht/Talent) en bij onze 10 sleutels tot zorggeluk.


PROJECT/COGNITIEF STERK FUNCTIONEREN (2.5-12 jaar)

Wist jij dat onze school vorig jaar door het Ministerie van Onderwijs geselecteerd is als 1 van de 13 "Ankerscholen begeleiding Cognitief Sterk Functionerende kinderen"? 

Meer info daarover kan je lezen op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/projectoproep-voorbeeldscholen-en-expertisecentra-voor-begeleiding-van-cognitief-sterk

Vanaf schooljaar 2021-2022 bouwen 13 Vlaamse voorbeeldscholen aan lerende netwerken rond onderwijs aan cognitief sterk functionerende leerlingen. Via deze netwerken stimuleren ze de uitwisseling van kennis en expertise met en tussen de deelnemende scholen. 

Doel is om zoveel mogelijk Vlaamse scholen (verder) op weg te helpen bij het uitbouwen van een kwaliteitsvol onderwijsaanbod en een goede ondersteuning van cognitief sterk functionerende leerlingen op school. Meer info hierover kan je vinden op https://www.projecttalent.be/voorbeeldscholen.

In onderstaande filmpjes geeft Saskia Buyckx, de projectverantwoordelijke van onze school, uitleg over de implementatie in De Ark: eentje gaat over onze kleuterwerking en een ander vertelt de aanpak in onze lagere school. 

Filmpje 1: Kleuters: 


Filmpje 2: Lagere school:


! Zie ook PROJECT/ DRUK-OUT (6-12 jaar): https://ark123.be/nieuws-events/project-druk-out-6-12-jaar

23 september 2021

PROJECT/COGNITIEF STERK FUNCTIONEREN (2.5-12 jaar)
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x