PROJECT/ DRUK-OUT (6-12 jaar)

Eindelijk is er (na de eerste strijd met Corona) tijd en ruimte vrij gekomen om 2 nieuwe projecten in de kijker te zetten binnen de ARK.

Twee projecten die mooi aansluiten bij onze ARK-grondstromen (Autonomie, Relatie, Kracht/Talent) en bij onze 10 sleutels tot zorggeluk.


PROJECT/ DRUK-OUT (6-12 jaar)

Binnen dit project willen we in samenwerking met leraren, zorgco's, ouders en CLB kinderen een plek in en rond de DRUKKERIJ aanbieden, waar ze rust en ondersteuning vinden op momenten dat schoollopen moeilijk loopt, of de aansluiting met de klasgroep verdwenen is. Een adempauze in de DRUK-OUT geeft iedereen tijd om te ontdekken waar de sterktes, talenten liggen van het kind, hoe ouders en leraren daarop kunnen inspelen. 


FOCUS:

Voor ARK-kinderen tussen 6-12 jaar bij wie schoollopen onder druk staat.  DRUK-OUT vult het klasgebeuren aan. Eén à twee keer per week niet deelnemen aan de lessen, kan voor alle partijen (kind, klasgenoten, leraren) een adempauze zijn. DRUK-OUT is een tussenstap, waar je tot rust kan komen, je talenten kan ontdekken en van daaruit de motivatie of kracht kan terugvinden om de draad naar school terug op te pikken.  We kiezen bewust voor een kleinschalig project, met aanpak op maat. Zo kunnen we maximaal  inspelen op interesses van de kinderen. We willen deze positieve ervaringen ook  zichtbaar maken naar de omgeving (thuis, school).  We willen vooral preventief werken, om de beste versie van elk kind te blijven garanderen.  

WERKING:

Dit project vertrekt vanuit het beeld van de 'talentenarchipel'. Klara De Wilde , project-juf DRUK-OUT, gaat met kinderen op ontdekkingstocht. Kinderen kiezen uit een brede waaier van mogelijke activiteiten. Muzisch, sport, natuur, keuken, …. alles kan. Zo ervaren ze waar hun krachten, talenten en mogelijkheden liggen. Succeservaringen geven kracht en motivatie om weer een stapje verder te komen bij de beste versie van zichzelf. 

 

Foto's en verhalen kan je hier geregeld terugvinden!


! Zie ook PROJECT/COGNITIEF STERK FUNCTIONEREN (2.5-12 jaar): https://ark123.be/nieuws-events/projectcognitief-sterk-functioneren-25-12-jaar


23 september 2021

PROJECT/ DRUK-OUT (6-12 jaar)
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x