Lezen is een FEEST!

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 

De boekentips bij Jeugdboekenmaand 2021 hebben uitzonderlijk en éénmalig geen thematische rode draad, zoals dit wel was bij de vorige 49 edities (met thema’s zoals kunst of wetenschap). Nadrukkelijker dan andere jaren hebben uitgevers in 2021 het eerste woord gekregen bij het samenstellen van de boekentips. Iedereen Leest nodigde uitgevers van kinder- en jeugdboeken uit om hun mooiste/beste /bijzonderste of lievelingsboeken door te geven. Het laatste woord gaven we getrouw aan de Jeugdboekenmaandredactie. 

(c) https://jeugdboekenmaand.be

Dit jaar gaat het dus niet om boeken die specifiek werden uitgegeven rond het thema FEEST maar over de ziel van boeken en wat ze bij ons teweeg brengen. 

Op de site van de Jeugdboekenmaand FEEST vind je heel wat boekentips per thema: https://jeugdboekenmaand.be/boekentips/3-6-jaar
https://jeugdboekenmaand.be/boekentips/6-9-jaar
https://jeugdboekenmaand.be/boekentips/9-12-jaar
https://jeugdboekenmaand.be/boekentips/12-15-jaar

Veel lees-plezier!

11 maart 2021

Lezen is een FEEST!
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x