KLIMAATSCHOLEN 2050

KLIMAATSCHOLEN 2050

Kennen jullie ‘ECOPOWER’ al? Het is een burgercoöperatie die investeert in hernieuwbare energie. Hernieuwbare energie is duurzame en onuitputtelijke energie die het leefmilieu niet schaadt. Samen met  scholen lanceerde zij het project ‘klimaatscholen 2050’. Graag willen beide partijen bijdragen aan een g r o e n e toekomst voor scholen en al hun kinderen van vandaag en morgen.

En, tadaaaa: De Ark is als één van de eerste scholen een raamcontract aangegaan. Want… wij vinden hernieuwbare energie gewoon té belangrijk. In oktober zullen er op de daken van Ark 2 en 3 in totaal méér dan 100 zonnepanelen geplaatst worden (INDERDAAD, méér dan 100!). Wat dit alles nog extra bijzonder maakt, is dat de school de zonnepanelen zelf niet hoeft te financieren! 

ECOPOWER zal, met zijn zonnepanelen, De Ark en zijn bewoners van 100% g r o e n e stroom voorzien. Goed voor een jaarlijkse productie van ongeveer 30.000kWh of een jaarverbruik van 8 gemiddelde Vlaamse huishoudens (!). De school neemt deze stroom rechtstreeks af tegen voordelig tarief en bespaart zo elk jaar ongeveer 2000 euro op haar elektriciteitsfactuur. Na 20 jaar wordt De Ark kosteloos eigenaar van de installatie. 

Hierbij benadrukken we graag dat dit allemaal dankzij de werkgroep 'Arkpower' van de ouderraad in beweging gezet is! DANKU, daarvoor! 

Hoe je als ouder zelf kan participeren, kom je binnenkort te weten. Meer informatie kan je in tussentijd vinden op de website van Ecopower


Tiensesteenweg 190 3001 Heverlee
info@ark123.be
T 016 25 96 63

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x