Google Classroom & Google Drive

Beste ouders

De recente gebeurtenissen hebben het belang van een sterk digitaal leerplatform nog maar eens aangetoond. In deze digitale tijd vinden wij het belangrijk om de kinderen voldoende ICT-vaardigheden aan te reiken. Dit platform is ook een extra middel, geen doel op zich, om leerplandoelen en eindtermen te bereiken, onder andere in tijden van afstandsonderwijs.

De kinderen van Ark 3 (3e, 4e, 5e & 6e leerjaar) hebben zonet een eigen account (via G-suite for education) van de school gekregen. Daarmee kunnen ze aan de slag met Google Classroom.

Binnen de Ark gebruiken we Google Classroom en Google Drive als digitaal communicatiekanaal tussen ouders, leerlingen en leraren over leerstofinhouden & opdrachten. Via deze weg zal de leraar op bepaalde momenten verschillende lesmaterialen en opdrachten aan de leerlingen bezorgen. 

De school is beheerder van de e-mailadressen van de leerlingen en kan bij misbruik (cyberpesten, …) ook nagaan wat de leerlingen versturen. Wachtwoord vergeten? Mailen naar de leraar en het wachtwoord kan worden gereset.

We willen benadrukken dat deze account enkel gebruikt mag worden voor schoolse zaken (mailen met klasgenoten, leerkracht, ouders …), en dus niet om in te loggen op spelletjes-sites en dergelijke.

De mailadressen zijn leerlinggebonden en steeds op de volgende manier opgesteld:Voornaam.Achternaam@ark123.be

Na de eerste keer inloggen zal er gevraagd worden om een eigen wachtwoord te kiezen.
Het is belangrijk dat je zoon of dochter dit wachtwoord zelf kan onthouden. Spreek dus goed af.

ICT-groetjes!

Het Ark-team

Ps: hier meer info over Google for Education:

https://www.google.be/intl/nl/edu/


19 januari 2021

Google Classroom & Google Drive
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x