Naar school...

Instappers of nieuwe kinderen

Uw peuter wordt binnenkort 2,5 jaar oud en mag voor het eerst naar school of u hebt een ouder kind dat u van school wil laten veranderen. De stad Leuven werkt met een elektronisch aanmeldingssysteem voor alle kleuter- of lagere scholen in Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele, Wijgmaal, Herent, Bierbeek en Oud-Heverlee: het Vlaams aanmeldsysteem - kortweg het VLAS.

In deze brochure vind je meer informatie over de aanmeldingsprocedure.


Aanmeldings- en inschrijvingsdata voor schooljaar 2024-2025


Start van de vrije inschrijvingen:  23 mei 2024 om 9u

Je kan je kind inschrijven in onze school als er een vrije plaats is.  Deze plaatsen worden gepubliceerd op naarschoolinvlaanderen.be

Als er geen vrije plaats is, kan je je kind op de wachtlijst laten registreren.  Als er dan een plekje vrijkomt, nemen we contact met je op.


Je brengt de identiteitskaart of ISI+ kaart van je kind mee.


De ouder die zich eerst aanbiedt, kan zich als eerste registreren.  Het aanbieden verloopt chronologisch, zorg ervoor dat jij je plekje in de volgorde kent.  De school organiseert dit niet.

- ouders vormen buiten een rij aan Tiensesteenweg 190 in Heverlee

- vanaf 9u word je binnengelaten (je moet langs de witte voordeur binnenkomen) en starten we met de registraties

- je neemt plaats in een wachtruimte, daar krijgt de 1ste een laptop om te registreren.  Nadien krijgt de 2de persoon deze laptop, enzovoort.  

- je krijgt daarna te horen of je meteen kan inschrijven of op de wachtlijst komt (met rangordenummer)


Houd rekening met enkele uren wachttijd.Ontdek via www.naarschoolinvlaanderen.be of er nog vrije plaatsen zijn in onze school. Belangrijk! Selecteer voor een volledig overzicht van alle vrije plaatsen in onze school zowel Kessel-Lo (3010) als Heverlee (3001).


Indien er geen vrije plaats is, dan komt je kind op de wachtlijst. Wij behouden de volgorde van de wachtlijst tot de 5de schooldag van oktober voor alle kinderen. Enkel voor kleuters in hun instapjaar geldt de wachtlijst tot en met 30 juni.

Naar school...
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x