ZONNEPANELEN IN ARK 1!

In De Ark schijnt de zon elke dag. Sinds oktober 2018 maken we daarmee ook onze eigen groene energie. In samenwerking met burgercoöperatie Ecopower installeerden we toen zonnepanelen op Ark 2 en Ark 3. Duurzaamheid vinden we belangrijk bij De Ark en stiekem hoopten we ooit ook op Ark 1 zonnepanelen te kunnen plaatsen. En kijk, die wens kwam uit. In samenwerking met de lokale burgercoöperatie ECoOB plaatsten we tijdens de herfstvakantie  31 extra zonnepanelen zodat ook onze kleinste Ark-bewoners van onze eigen groene stroom kunnen genieten. De verwachte jaaropbrengst is 9800 kWh. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van 3 gezinnen. Hiermee zetten we een volgende stap in de realisatie van de klimaatdoelstellingen van de school. 

De Ark is bovendien fan van de coöperatieve aanpak. We hoeven zelfs niets te betalen voor de zonnepanelen. Het zijn burgers, inwoners van Leuven en omstreken, die eigenaar zijn van de installatie. Onze school wordt van A tot Z ontzorgd door ECoOB en moet zelf dus niet al te veel tijd en moeite investeren. Wij stellen ons dak ter beschikking en krijgen in ruil een jaarlijkse korting op onze elektriciteitsfactuur van €400. Die kunnen we goed gebruiken om andere zaken voor de kinderen aan te kopen. Na 15 jaar wordt de volledige installatie kosteloos overgedragen aan de school.

Ook ouders, personeel en buurtbewoners kunnen mee investeren in onze zonnepanelen. Zo delen we in de winst die de installatie opbrengt. Hoe dat allemaal precies werkt wordt door ECoOB haarfijn uitgelegd in een online infosessie op 30 november om 20u. Alle info om deel te nemen vind je op deze pagina. Nu al op zoek naar meer informatie? Bezoek dan de ECoOB-website.


Lees ook: https://www.ark123.be/klimaatscholen/infosessie-zonnepanelen-en-ecoob


16 november 2020

ZONNEPANELEN IN ARK 1!
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x