KLIMAATSCHOLEN 2050

Kennen jullie ‘ECOPOWER’ al? Het is een burgercoöperatie die investeert in hernieuwbare energie. Hernieuwbare energie is duurzame en onuitputtelijke energie die het leefmilieu niet schaadt. Samen met  scholen lanceerde zij het project ‘klimaatscholen 2050’. Graag willen beide partijen bijdragen aan een g r o e n e toekomst voor scholen en al hun kinderen van vandaag en morgen.

En, tadaaaa: De Ark is als één van de eerste scholen een raamcontract aangegaan. Want… wij vinden hernieuwbare energie gewoon té belangrijk. In oktober zullen er op de daken van Ark 2 en 3 in totaal méér dan 100 zonnepanelen geplaatst worden (INDERDAAD, méér dan 100!). Wat dit alles nog extra bijzonder maakt, is dat de school de zonnepanelen zelf niet hoeft te financieren! 

ECOPOWER zal, met zijn zonnepanelen, De Ark en zijn bewoners van 100% g r o e n e stroom voorzien. Goed voor een jaarlijkse productie van ongeveer 30.000kWh of een jaarverbruik van 8 gemiddelde Vlaamse huishoudens (!). De school neemt deze stroom rechtstreeks af tegen voordelig tarief en bespaart zo elk jaar ongeveer 2000 euro op haar elektriciteitsfactuur. Na 20 jaar wordt De Ark kosteloos eigenaar van de installatie. 

Hierbij benadrukken we graag dat dit allemaal dankzij de werkgroep 'Arkpower' van de ouderraad in beweging gezet is! DANKU, daarvoor! 

Hoe je als ouder zelf kan participeren, kom je binnenkort te weten. Meer informatie kan je in tussentijd vinden op de website van Ecopower


LEES MEER: 

Leuven actueel: Burgers investeren in 118 zonnepanelen voor basisschool De Ark

Laatste Nieuws: Burgers investeren in zonne-energie voor De Ark - Besparing van 2.000 eu per jaar door 118 panelen op daken van school


10 november 2019

KLIMAATSCHOLEN 2050
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x