UPDATE CORONA/berichtgeving 9

Beste ouders van de Ark

We beloofden jullie om verdere bijsturingen of nieuwe maatregelen rond Covid-19 mee te delen.

Jullie hoorden het ongetwijfeld in de media: sinds 25/1/2021 veranderde er heel wat aan de procedures rond Covid-19 voor scholen. Er is een wijziging in de federale teststrategie, het isolatiebeleid verandert en contact-tracing in de lagere school wordt strikter. Daarnaast stelt men vanuit Onderwijs Vlaanderen een eigen teststrategie voor het onderwijs voor. 

Hier vinden jullie de aangepaste BESLISbomen van het CLB voor het kleuter- en lager onderwijs.Een belangrijke wijziging is er voor de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar (derde graad). In die leerjaren wordt het dragen van een mondmasker verplicht wanneer er in het leerjaar iemand positief getest heeft op Covid-19 of wanneer iemand in quarantaine is o.w.v. een hoog-risico contact (dat kan zijn wanneer een gezinslid positief test, maar ook wanneer er elders een hoog risico contact was met een Covidpositief persoon).

Graag willen we daarom vanuit de Ark een warme oproep doen voor onze derde graad om preventief een mondmasker te dragen op school. (of zeker ééntje in de boekentas te hebben, zodat we snel kunnen schakelen indien het CLB ons hiertoe verplicht)

We kunnen het dragen van een mondmasker niet verplichten (alleen als dit door het CLB wordt opgelegd, wat nu van toepassing is voor het  5e leerjaar tot en met 9/2/2021 en dit in de klaslokalen, op de speelplaats en in de naschoolse opvang) alleen sterk aanbevelen met de nodige aandacht voor het welbevinden van onze leerlingen.

Door preventief een mondmasker te dragen kunnen we wel het volledige leerjaar van hoog naar laag-risico brengen mocht er een besmetting plaatsvinden. Sowieso voorzien we reserve-mondmaskers voor kinderen die dit nodig hebben.

Mochten er toch nog vragen zijn twijfel dan niet om contact op te nemen met het Dteam (dteam@ark123.be) of met de Corona-lijn (corona@vclbleuven.be)

Dankjewel voor het vertrouwen en blijf samen met ons geloven dat het goed komt... nog even geduld

Het hele Ark-team


27 januari 2021

UPDATE CORONA/berichtgeving 9
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x