3 januari 2021/Update Corona schooljaar/berichtgeving 7

Beste ouder van de ARK

Eerst en vooral onze warme wensen voor 2021! GELUKKIG, een NIEUW jaar!

De huidige maatregelen in het onderwijs, CODE ORANJE, blijven na het overleg met de onderwijspartners van 2 januari behouden tot en met de krokusvakantie. Er werd voorlopig nog geen beslissing genomen rond het al dan niet verlengen van de krokusvakantie.

Wij gaven jullie al heel wat info mee net voor de kerstvakantie. Volgende bijsturingen vanaf maandag 4 januari zetten we graag nog extra onder de aandacht:

BIJSTUREN

Deze maatregelen sturen we bij na de kerstvakantie:

  • Kinderen die terugkomen van een buitenlandse reis, moeten in quarantaine. Volg de richtlijnen van de overheid. Bij afwezigheid, graag de directie en de ankerleraar verwittigen. Indien slechts 1 of enkele kinderen van een leeftijdsgroep afwezig zijn voorzien we geen afstandsonderwijs. Dit is onmogelijk te organiseren omdat onze leraren moeten lesgegeven aan de andere kinderen van de klas. We laten jullie kinderen zeker niet in de steek. We passen de regeling toe die we in normale omstandigheden bij afwezigheid en ziekte toepassen. De kinderen krijgen in dit geval een planning en/of enkele opdrachten mee om het thuiswerk toe te laten.
  • We voorzien direct na schooltijd terug enkele rijen onder begeleiding van leraren: 
  1. rij van ARK 3 naar ARK 2, vertrek om 15.40 (eerst ouders binnen om 15.35)
  2. rij van ARK 3 naar ARK 1, vertrek om 15.40
  3. rij van ARK 2 naar ARK 1, vertrek om 15.35 (nadien ouders binnen om 15.40)

    De rijen vanuit Ark 2 en 3 vertrekken met een verschil van 5 min. Dit om drukte aan de schoolpoorten te vermijden. Mogen we vragen om bij het wachten op de kinderen voldoende afstand te bewaren, een mondmasker te dragen en de rijweg of fietsstraat vrij te houden aub. We evalueren na een week of dit vlot verloopt of bijsturingen nodig heeft. Opgelet, ouders van Ark 3 kunnen vanaf nu alleen de kinderen nog ophalen om 15.35 via de Martelarenlaan! (niet meer aan kant Platte-lo).
  • De organisatie van de opvang blijft behouden. Omdat we terug rijen voorzien na schooltijd, start de betalende opvang opnieuw om 15.50 uur. Vergeet niet om je kind af te melden. Er worden geen kinderen uit de rij gehaald tijdens het brengen naar Ark 1 om 17 uur. Deze kinderen kunnen niet correct afgemeld worden. De opvang wordt dan aangerekend tot 18 uur.
  • Klasbabbels die gepland stonden eind januari zullen we verschuiven naar de periode tussen krokus- en paasvakantie. Verdere info hierover volgt nog.
  • Onze geplande PIEP-momenten voor instappers kunnen momenteel niet doorgaan zoals voorzien. De instappers van januari krijgen op maandag 4 januari een alternatief kennismakingsmoment om 08.30 uur, corona proof! Wij proberen voor de instappers van 1 februari, krokus, Pasen en mei ook een kennismakingsmoment te voorzien en communiceren hier nog over.

Karen Leen en Martine Foulon

D-team van de ARK


3 januari 2021

3 januari 2021/Update Corona schooljaar/berichtgeving 7
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x