28 oktober 2020/Update Corona schooljaar/berichtgeving 5

Beste ouder,

Na een zonnige en GELE opstart dit schooljaar, schakelen we na de herfstvakantie, zoals ook de bomen verkleuren, over naar code ORANJE. Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben via de media, zal de herfstvakantie langer duren.

De eerste schooldag na de herfstvakantie is donderdag 12 november 2020. Er is géén opvang voorzien op maandag 9 en dinsdag 10 november. Woensdag 11 november is een verlofdag.

De wijziging van de kleurcode heeft een wijziging in maatregelen en richtlijnen als gevolg.

De Ark blijft ook na de herfstvakantie, ongeacht de kleurcode GEEL, ORANJE, ROOD, voltijds open voor alle kinderen.

Volgende info willen we jullie vandaag reeds meegeven:

SAMENWERKING CLB LEUVEN IFV CORONA

De voorbije dagen werkten we reeds nauw samen met het CLB. Bij een melding van een positieve coronatest van kinderen of personeel, volgen we samen met het CLB de situatie op. Een besmetting wordt door de school dadelijk aan het CLB gerapporteerd zodat de contacttracing in gang wordt gezet om clusterbesmettingen op te sporen en zoveel mogelijk in te dijken. Indien nodig zal het CLB een quarantaine opleggen aan een klas, leerjaar of leeftijdsgroep.

In samenspraak met het CLB bezorgen we jullie de op te volgen instructies.

Er zijn 3 verschillende brieven waarvan de inhoud zal verschillen in functie van een mogelijke besmetting: 

- algemene brief
- brief laag risico
- brief hoog risico

Indien jullie een brief krijgen, vragen we met aandrang om de inhoud van deze brieven goed te lezen en de er in vermelde adviezen, verstrekt door het CLB, op te volgen.

Mochten er, na het doornemen van de brief, toch nog bezorgdheden of vragen zijn, gelieve jullie te richten tot de corona-lijn: (corona@vclbleuven.be)

Heb vertrouwen! We blijven alles van nabij opvolgen en monitoren.

BRENGEN-AFHALEN VAN DE KINDEREN

De organisatie van voor de herfstvakantie wordt aangehouden. Hier wijzigt niets. Het is wenselijk dat steeds dezelfde persoon de kinderen komt ophalen. Ook vragen we om na het ophalen van de kind(eren) zo snel mogelijk naar huis te gaan. Op deze manier willen we de risico's blijven beperken.

Uiteraard is het dragen van een mondmasker verplicht.

KLASWERKING EN AFSTANDSONDERWIJS

De klaswerking binnen de schoolmuren kan aangehouden worden met een verhoogde aandacht voor de hygiënemaatregelen: handen wassen, handen ontsmetten, klassen verluchten, ...

Op het moment van een mogelijke clusterbesmetting (bijv. quarantaine voor 1 specifiek leerjaar op advies van het CLB) voorzien we afstandsonderwijs via Google Classroom. Indien deze situatie zich zou voordoen, ontvangen jullie hiervoor de inloggegevens en praktische informatie via de ankerleraar. 

Indien slechts 1 of enkele kinderen van een leeftijdsgroep afwezig zijn (bijv. wegens verplichte quarantaine van het gezin), voorzien we geen afstandsonderwijs. Dit is onmogelijk te organiseren omdat onze leraren moeten lesgegeven aan de andere kinderen van de klas. We laten jullie kinderen zeker niet in de steek. We passen de regeling toe die we in normale omstandigheden bij afwezigheid en ziekte toepassen. De kinderen krijgen in dit geval een planning en/of enkele opdrachten mee om het thuiswerk toe te laten.

Essentiële derden zijn mensen die een noodzakelijke rol spelen binnen de klaswerking. De CLB-ankers, begeleiders van ONWOB, stagiaires, onze vaste vrijwilligers blijven welkom op school. Ook de Sint hebben hebben we aan deze lijst toegevoegd. Hij is op de hoogte dat hij mag langskomen op voorwaarde dat hij een mondmasker draagt, de nodige afstand houdt en zijn pakjes ontsmet .

OUDERCONTACTEN EN ARK-O-SCOOP

Zolang code ORANJE van kracht is, zullen oudercontacten en oudergesprekken enkel digitaal kunnen doorgaan. In code oranje is de school niet toegankelijk voor ouders. We zijn hierdoor genoodzaakt om het tijdstip van de ARK-O-SCOOP en het daar bij horende oudercontact voor onze lagere schoolkinderen te verplaatsen. Het nieuwe evaluatiedocument, de ARK-O-SCOOP (niet voor de kleuters, enkel voor lagere schoolkinderen) zal met je kind meegegeven worden op vrijdag 27 november. De oudercontacten zullen (hopelijk) kunnen doorgaan gedurende de week van 30 november. Verdere informatie zullen jullie ontvangen via de ankerleraar van je kind(eren).

EXTRA MUROSACTIVITEITEN (uitstappen)

Extra murosactiviteiten zijn een- of meerdaagse uitstappen, een bezoek aan een museum, een bezoek aan het veld bij Boer&Buiten, culturele voorstellingen, ...
Al deze activiteiten worden opgeschort en kunnen dus niet meer doorgaan.

In- en outdoor sportactiviteiten mogen voorlopig wel nog doorgaan. Vanuit sportoase werd ons wel zonet bevestigd dat het zwembad en sportzalen zullen sluiten vanaf 30 oktober.

Zoals jullie ook al vernamen van Kinderkuren, zijn alle voor- en naschoolse activiteiten na de herfstvakantie eveneens geannuleerd.


Ondanks alle beperkingen die ons allemaal worden opgelegd, wensen we jullie een deugddoende vakantie om volop te genieten in jullie bubbel!

We zien alle kinderen graag gezond terug op donderdag 12 november!

Hou het veilig en gezond,

 

Karen Leen en Martine Foulon

D-team van de ARK


28 oktober 2020

28 oktober 2020/Update Corona schooljaar/berichtgeving 5
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x