ARK-perspectief! + Noodopvang Basisschool de ARK - 25 tem 29 mei

Beste ouder(s)

Kleine rechtzetting! Bedankt voor jullie opmerkzaamheid!


Vanaf 18 mei verwelkomen we de zesdeklassers terug op de ARK, we kijken er al naar uit! We kiezen voor een beperkte en gefaseerde opstart. Zo kunnen wij de veiligheid in onze school garanderen voor alle leerlingen en personeelsleden. 

Jullie geduld wordt beloond... het ARK-perspectief:

  • maandag 18 mei evalueren we de heropstart na een eerste schooldag van het 6de leerjaar en dit in functie van de verdere uitrol van onze gefaseerde opstart
  • na deze evaluatie kunnen we op maandagavond 18 mei over de heropstart van het 1ste leerjaar op maandag 25 mei beslissen!- deze werkwijze willen we herhalen voor de heropstart van het 2de leerjaar. Als zij opstarten zal dit ten vroegste zijn op dinsdag 2 juni (maandag 1 juni = Pinkstermaandag)
  • voor de heropstart van de leerjaren 3 tem 5 zijn er op dit moment nog geen verdere richtlijnen vanuit de overheid. We blijven hiervoor inzetten op lesgeven op afstand.

Het laatste trimester is ondertussen volop bezig, ook al loopt het anders dan normaal. Met het oog op volgend schooljaar willen we toch nog een individueel oudercontact online organiseren. Brief en info volgt nog door de ankerleerkracht van je kind.

De bevraging voor de noodopvang 25-29 mei kan ingevuld worden via deze link. Graag de deadline respecteren: invullen ten laatste op donderdag 21 mei.

De organisatie van de noodopvang en de locaties voor de verschillende leeftijden zal wijzigen en dit al vanaf maandag 18 mei!

  • ARK 1: noodopvang bubbels van de kleuterschool
  • ARK 2: noodopvang bubbels van de lagere school
  • ARK 3: noodopvang bubbel(s) kinderen van het 6de leerjaar, indien nodig

Bij het invullen van de bevraging merken we dat ouders weloverwogen keuzes maken om gebruik te maken van de noodopvang, waarvoor onze dank! Hierdoor hebben wij momenteel het perspectief dat er voldoende opvangcapaciteit zal blijven de komende weken. Wij blijven dit monitoren en sturen bij waar nodig. We blijven vragen met aandrang om zoveel mogelijk kinderen thuis te houden. Het is van groot belang dat de principes van de contactbubbels en social distancing toegepast kunnen worden. Zieke kinderen blijven thuis.

Graag nog deze extra aandachtspunten met ingang vanaf 18 mei:

  • ouders nemen afscheid aan de schoolpoort en dragen bij voorkeur een mondmasker
  • afzetten van de kinderen kan om organisatorische redenen enkel nog tussen 08.15 - 09.00 uur, in de namiddag kan dit tussen 12.30 - 13.30 uur. Voorschoolse opvang is er enkel in Ark 1 tussen 07.30 - 8.15 uur.
  • ophalen van de kinderen kan om organisatorische redenen enkel nog tussen 12.30 - 13.30 uur, in de namiddag kan dit tussen 15.35 - 15.50 uur. Aansluitend start de betalende naschoolse opvang tussen 15.50 - 18.00 uur.

Met ons Ark-hart zouden we zeggen: we doen open voor IEDEREEN! Maar helaas kan dit niet. Dankjewel voor het vertrouwen ook in deze bizarre tijden.

Warme groet

Karen en MartineARK-perspectief! + Noodopvang Basisschool de ARK - 25 tem 29 mei
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x