29 april 2020 - Update Coronavirus/berichtgeving 8

Beste ouders

Basisscholen kunnen vanaf maandag 18 mei opnieuw starten. Bepaalde leerjaren krijgen dan weer lessen op school. De komende dagen onderzoeken we hoe we kunnen herstarten. Het welbevinden en de veiligheid van onze kinderen en personeelsleden staan hierbij centraal. We gebruiken daarbij het draaiboek met maatregelen en richtlijnen dat we van de overheid kregen.

We hopen jullie volgende week op de hoogte te kunnen brengen wat de opstart van onze ARK kan en zal betekenen. Op dit moment hebben we hier nog geen duidelijkheid over en zijn er nog onzekerheden. Want wij blijven denken met veel gezond verstand: "Haast en spoed is zelden goed".

Volgende info en tips willen we jullie vandaag meegeven:

  • De bevraging voor noodopvang 4-8 mei kan ingevuld worden via deze link. We vragen toch met aandrang om zoveel mogelijk kinderen thuis te houden. Het is van groot belang dat de principes van de contactbubbels en social distancing toegepast kunnen worden. Onze capaciteit is beperkt... Zieke kinderen blijven zeker thuis. Wij voorzien opvang voor:
    • kinderen van wie de ouder(s) een job in een cruciale sector (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie, ...) uitoefenen.
    • voor leerlingen in een kwetsbare thuissituatie
    • vanaf 4 mei kunnen indien nodig kinderen van ouders die niet (meer) thuis kunnen werken en zelf niet meer voor de opvang van hun kind(eren) kunnen instaan, opgevangen worden op school
  • Een warm applaus voor jullie, als ouders. We beseffen dat het niet altijd gemakkelijk is! Jullie doen wat jullie kunnen en dat is meer dan voldoende. Dankjewel!
  • Preteaching tips: 

Algemene vragen met betrekking tot de maatregelen, noodopvang, ... kan je steeds stellen aan het D-team 

(dteam@ark123.be).

Regenboog groeten en nog steeds met veel goesting vanuit de Ark!

29 april 2020 - Update Coronavirus/berichtgeving 8
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x