18 mei 2020 - Update Coronavirus/berichtgeving 10

Beste ouders

Wat moet je van deze mail onthouden? Het was vandaag een positieve, zonnige en veilige opstart in Ark 3. Na onze evaluatie van deze dag, bevestigen we heel graag de uitbreiding van een heropstart voor het eerste leerjaar!

Op welke wijze ook: we blijven in de ARK met ons hele schoolteam tijd maken voor alle kinderen thuis en/of op school: zowel hun leerproces, hun dromen, hun zorgen, hun emoties, … Jullie staan centraal!

Wat wil dit nu concreet zeggen:

  • Voor de eersteklassers: Vanaf 25 mei zullen deze kinderen kunnen herstarten op Ark 2. Ze krijgen per week maximum 2 halve dagen les op school. Dit gebeurt in bubbels van maximum 12 leerlingen en dit op maandag (1M en 1S) dinsdag (1D en 1E), donderdag (1M en 1S), vrijdag(1D en 1E). Er zal afwisseling zijn tussen voor- en namiddagen. Deze contactlessen zullen samen met online lessen en thuiswerk aangeboden worden. Hierdoor zal het online lesgeven ook bijgestuurd worden. Hoe dit concreet zal verlopen, horen jullie morgenochtend bij het ontwaken via de ankerleerkrachten!
  • Voor de zesdeklassers: Vandaag 18 mei was de herstart op Ark 3. Het was zonnig leren en leven in de Ark. We kijken er ook naar uit om de andere helft van onze zesdeklassers morgen te mogen ontvangen! Ze krijgen per week maximum 2 halve dagen les op school. Dit gebeurt in bubbels van maximum 12 leerlingen en dit op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag. Er zal afwisseling zijn tussen voor- en namiddagen. Deze contactlessen zullen samen met online lessen en thuiswerk aangeboden worden. Hierdoor zal het online lesgeven ook bijgestuurd worden.
  • Voor de andere leerjaren uit de lagere en kleuterschool: We blijven voor alle andere leerjaren en leefgroepen lesgeven (instructie, Padlet,...) op afstand. Hierbij zijn de essentiële onderwijsdoelen onze richtingaanwijzers. We zorgen voor een evenwichtig pakket om onze Ark-kinderen niet te overbelasten. Daar zorgen onze leraren voor... en wij voor hen!

We voorzien nog steeds extra ondersteuning voor kinderen met specifieke noden.

Na deze 2 lesweken van klas 6 en ook klas 1 evalueren we. Bij eventuele bijsturingen of 'wat hebben we geleerd?' hopen we op uitbreiding. We blijven de vraag naar noodopvang verder monitoren.

Eén ding is zeker: we willen "samen" het schooljaar in schoonheid afsluiten. We doen ons uiterste best om dit te realiseren voor groot en klein.

Dit zetten we nog graag in de kijker:

  • aangepaste start-en einduren lesdagen (9.00-12.00 en 13.00-16.00) + verdeling klasgroep per bubbel
  • filmpje over hygiëne, veiligheid en dagverloop bij de opstart eerste leerjaar en praktische afspraken
  • De bevraging voor de noodopvang van 25 tem 29 mei kan nog tot donderdagavond ingevuld worden via deze link.

Algemene vragen met betrekking tot de maatregelen, noodopvang, ... kan je steeds stellen aan het D-team (dteam@ark123.be).

De beslissingen die we blijven nemen voor een verdere veilige heropstart zijn niet gemakkelijk. We hopen nog steeds op jullie begrip voor de keuzes die we maken met ons groot ARK-hart !


Zonnige groeten uit de ARK!


18 mei 2020 - Update Coronavirus/berichtgeving 10
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x