15/3/2020 - Update Coronavirus / berichtgeving 5

Beste ouders

Via de enquête ontvingen we van jullie al veel reacties. Alvast heel erg bedankt voor de aanmoedigende woorden en schouderklopjes! We merken ook dat veel ouders al een (gedeeltelijke) oplossing gevonden hebben voor de opvang van hun kinderen. Het doel van de maatregel is nog steeds om onze kinderen zo min mogelijk samen te brengen. Wie niet op school moet zijn, blijft dus beter thuis.

Om de noodopvang te organiseren, is het voor ons belangrijk om zicht te krijgen op de reële vraag naar opvang. Mogen we daarom nogmaals vragen om deze enquête vandaag in te vullen indien jullie hier nog geen tijd voor konden maken? Omdat de situatie zo snel verandert, bekijken we dit week per week. Indien nodig dag per dag. Hieronder geven we graag nog antwoorden op de FAQs (meest gestelde vragen) die gesteld werden per mail of via de enquête:

NOODOPVANG:

 • Voor wie? Noodopvang voor kinderen die normaal bij oma en opa zouden terechtkomen, kinderen van ouders die onmogelijk opvang kunnen voorzien. Deze noodopvang is louter "opvang", de leerkrachten geven dus geen les of geleide activiteiten.

 • Waar gaat deze door? Voor ALLE kleuters noodopvang in Ark 1 (Onafhankelijkheidsstraat 2), voor ALLE leerlingen van de lagere school in Ark 3 (Martelarenlaan 313). Ark 2 is dus gesloten.

 • Wanneer mogen we kinderen komen brengen of ophalen?

  • ARK 1: voorschoolse opvang 07.30 tot 08.15 uur

  • ARK 1 of 3: ‘s morgens tussen 08.15 en 08.45 uur

  • ARK 1 of 3: ‘s middags tussen 12.30 en 13.30 uur

  • ARK 1 of 3: ‘s avonds vanaf 15.30 uur (er zijn geen rijtjes!)

  • naschoolse opvang tot 17 uur in Ark 1 (KS) en Ark 3 (LS), na 17 uur rijtje van Ark 3 naar Ark 1, opvang tot 18 uur in Ark 1.

 • Aanmelden/afmelden:  Om een overzicht te bewaren, zullen er intekenlijsten zijn om aan- en afwezigheden te registreren. Dit steeds bij aankomst of vertrek.

 • Mogen kinderen ook een halve dag komen of slechts enkele dagen in een week? Ja, dat mag indien ze opgehaald of gebracht worden tijdens de voorziene momenten ‘s ochtends, ‘s middags en na schooltijd. 

 • Zijn er leraren aanwezig op school tijdens de schooluren?  Op maandagvoormiddag 16/3 wordt de opvang verzorgd door vrijwilligers zodat de leerkrachten de kans krijgen om zich te organiseren op school.  Wij voorzien de hele dag permanentie voor de organisatie van de noodopvang. De kinderen worden opgevangen door leraren en/of vrijwilligers. Er is geen garantie dat de ankerleerkracht van je kind op school aanwezig is. Het programma is niet hetzelfde als op een normale schooldag. Leraren die behoren tot de risicogroep worden tot en met de paasvakantie niet meer op school verwacht maar blijven in dienstactiviteit.

 • Komt er voor volgende week een nieuwe enquête voor de noodopvang? We bekijken dit week per week en dag per dag. Om de noodopvang te kunnen organiseren, zullen wij hoogstwaarschijnlijk op het einde van volgende week opnieuw informeren naar de nood en/of vraag voor opvang. Je zal dan ook een keuze per dag kunnen aangeven.

 • Worden er activiteiten voorzien in kleinere groepen? Wij houden rekening met de richtlijnen. Er zijn weinig tot geen begeleide activiteiten. We vragen de kinderen die naar school zouden komen om hun werkboeken mee naar school te brengen voor zelfstudie.  We gaan zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, zorg dus voor aangepaste kledij. Maandag krijgt elke ouder een planning doorgestuurd per mail met de weekopdrachten voor de kinderen. Het is niet de bedoeling dat kinderen alle opdrachten in 1 keer maken. De ankerleerkracht blijft bereikbaar via mail om vragen hierover te beantwoorden. Mails zullen maximum 1x per dag behandeld worden. In bijlage bezorgen we jullie extra tips om dit met de kinderen te kunnen plannen.

 • Specifiek voor de kleuterschool.  Er wordt een ruimte voorzien waar kinderen rustig kunnen spelen, maar er zijn geen begeleide activiteiten.  Ook in de kleuterschool kunnen we niet garanderen dat de kinderen elke dag terecht kunnen bij hun ankerleerkracht.  We gaan zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, kleed je kleuter dus warm genoeg aan.

 • Opgelet! Woensdag 18 maart is pedagogische studiedag, dus dan is de school sowieso gesloten en is er geen opvang.

Algemene vragen met betrekking tot de maatregelen kunt u gerust stellen aan het directieteam (dteam@ark123.be).

We houden jullie graag op de hoogte wanneer we zelf nieuwe informatie krijgen.

D-team

PS: Lees hier meer over THUIS WERKEN MET KINDEREN: HOE PAK JE DAT AAN?

15/3/2020 - Update Coronavirus / berichtgeving 5
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x